Explozie de grenadă la Criuleni: Un copil a murit, iar altul a fost operat

Un copil de zece ani din orașul Criuleni a murit, iar altul de 11 ani a fost transportat în stare gravă la spital după ce în curtea unui bloc locativ din orașul Criuleni a explodat o grenadă.

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Solicitată de IPN, Irina Burdujan, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, a spus că miercuri, 31 iulie, în jurul orei 17.00, minorul de zece ani a venit la terenul de joacă și i-a povestit prietenului său că are acasă ceva care seamănă cu o grenadă. La propunerea prietenului, băiatul a mers acasă și a adus grenada. În timp ce se jucau cu ea, s-a produs deflagrația. Minorul de zece ani, care ținea grenada în mână, a decedat pe loc. Al doilea minor, de 11 ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul raional Criuleni.

În prezent, se stabilesc circumstanțele prezenței obiectului explozibil în casa familiei copilului decedat.

Directorul Spitalului raional Criuleni, Sergiu Halipli, a declarat pentru IPN că minorul a fost stabilizat, după care a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. La spital a ajuns și o femeie, dar a refuzat spitalizarea.

Solicitat de IPN, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că aseară copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale de eliminare a schijelor. În prezent se află în secția reanimare, la tratament post-operator, în stare gravă, dar stabilă.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.