Greceanîi speră că va rămâne în trecut calea Moldovei de la „istoria de succes” la „stat capturat”

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, speră că „experiența rușinoasă cu care s-a ales Moldova, trecând de la „povestea de succes” la „stat capturat”, va rămâne în trecut și va servi drept lecție tuturor celor care ar dori să folosească în continuare țara ca propriul patrimoniu, disprețuind poporul.

Potrivit Infotag, despre aceasta ea a declarat în ajun, la Parlament, făcând bilanţul sesiunii de primăvară-vară, pe care a numit-o „una dintre cele mai eficiente și mai importante după deciziile luate și consecințele pentru stat”.

„În calitate de președinte al Parlamentului, sunt mândră că pentru prima dată în istoria Moldovei am reușit să unim fracțiunile parlamentare ale unor partide politice atât de diferite în numele obiectivelor comune: eliberarea statului capturat, restabilirea cooperării cu partenerii externi și, cel mai important, dezvoltarea țării noastre și creșterea bunăstării poporului nostru. Pentru prima dată, politicienii au uitat de aspirațiile lor pur politice și au participat la rezolvarea problemelor în interesul consolidării statului, dar nu în interesul grupurilor și persoanelor în parte”, a spus speakerul.

Potrivit ei, anume în această sesiune Parlamentul „a adoptat Declarație atât de importantă privind statul capturat, constatând faptul uzurpării puterii în țară și cerând demisia șefilor tuturor structurilor de stat care au fost implicaţi în corupţia totală şi au fost sub controlul Partidului Democrat care s-a compromis”.

„Pentru prima dată în istoria Moldovei, majoritatea parlamentară a obținut recunoașterea puterilor mondiale, atât din Vest, cât și din Est. În acest sens, situația din Republica Moldova poate servi drept exemplu pentru alte țări pentru rezolvarea pașnică a crizei politice care amenința să escaladeze într-o confruntare violentă”, consideră Greceanîi.

Ea a menționat că, în cadrul sesiunii, au fost luate „decizii foarte importante în cadrul acordului politic temporar al PSRM și ACUM cu privire la dezoligarhizare și reîntoarcerea Moldovei pe făgaşul constituțional”.

„Parlamentul a votat pentru întoarcerea atribuţiilor Președintelui în domeniul apărării și securității, au fost introduse modificări în legea procuraturii și a fost adoptată în a doua lectură legea privind revenirea la sistemul electoral proporțional. Potrivit datelor preliminare, Parlamentul a adoptat în total 76 de acte legislative, dintre care 19 legi și 57 de hotărâri, 26 de proiecte de lege au fost adoptate la prima lectură. În total, în Parlament au fost înregistrate 129 de proiecte de acte legislative, autorii fiind Guvernul, fracțiunile parlamentare și deputații independenți”, a spus speakerul.

Ea s-a referit şi la „activitatea coordonată a Parlamentului și Guvernului, care este necesară în special pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil și a condițiilor pentru dezvoltarea socio-economică a țării”.

În concluzie, speakerul a mulțumit tuturor deputaților pentru munca lor activă și şi-a exprimat încrederea că majoritatea parlamentară va reuși să îndeplinească toate sarcinile stabilite.

„Mai avem încă mult de lucru, de aceea, în august, Parlamentul se va convoca în pentru ședințe extraordinare”, a amintit ea.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.