Usatîi: Noua guvernare nu este capabilă să-i pună la închisoare pe oamenii lui Plahotniuc

Noua guvernare a Moldovei este neajutorată, căci nu este capabilă să pună la închisoare nici măcar pe femeia de serviciu a lui Plahotniuc, nemaivorbind de el însuşi sau de cei din anturajul lui, consideră preşedintele „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi.

Renato Usatîi. Foto: fb.com/RU1.md

Potrivit Infotag, el a spus în ajun, la un post de televiziune, că reprezentanţii blocului ACUM, care au venit la guvernare, în decurs de o lună şi jumătate „au arătat cât de neajutoraţi sunt ei”.

„Sunt nişte visători și teoreticieni. De jure, ei reprezintă o opoziție reală, dar de facto ai sentimentul că au căzut de pe lună”, crede politicianul, amintind că împotriva lui, la indicaţia lui Plahotniuc, au fost inițiate patru cauze penale pentru omor la comandă.

„Amintiți-vă cât de calm au plecat cei mai apropiați oameni ai lui Plahotniuc. De exemplu, Constantin Botnari, cunoscut drept „Costea barsetka”. În curtea casei sale, două zile a stat un camion. El l-a încărcat cu tablouri şi diferite lucruri. Iar MAI nu a întreprins nicio acţiune pentru a-l reține. Putea fi inițiate 100 de cauze penale în baza articolului „Escrocherie”, căci aceste persoane se încadrau în acesta. Ei trebuie reţinuţi pentru 72 de ore și interogați. Și vă asigur că mulți ar începe să depună mărturii. Dar Năstase nu face acest lucru, din nu ştiu ce motive a lichidat o direcţie de operațiuni speciale a MAI. Acolo trebuia de lucrat cu doi-trei șefi, poate că cineva ar fi trebuie închis pentru abuzuri și filare, dar să lichidezi această subdiviziune ca instrument este greșit”, consideră liderul PN.

Potrivit lui, revenirea sa aproape imediat după fuga lui Plahotniuc (14-16 iunie – „I.”) a devenit un factor iritant pentru autorități.

„Dodon a început să bea valeriană, iar Năstase s-a închis în bibliotecă. De ce nu le convine acest lucru? Pentru că PN a fost întotdeauna un factor unificator. Împreună am fost la proteste, împreună ne-am opus lui Plahotniuc. Iar acum nu are loc o lupta ofensivă cu el și însoțitorii săi, ci în țară are loc ceva enervant. Ei încearcă să-i ia pe oamenii lui Plahotniuc, să preia schemele de corupție care mai există. Acum nu vreau și nu voi da nume concrete ale funcționarilor deja din noul guvern, dar voi ieşi în presă pe acest subiect şi voi prezenta documente. Referitor la Plahotniuc, din câte cunosc, el a cerut deja și posibil că a primit azil politic în Statele Unite. Dar se poate întâmpla ca, în anumite circumstanțe, să fie extrădat în Moldova”, a spus Usatîi.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.