Urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Într-un-comunicat de presă, citat de IPN, instituția informează că luni, 5 august, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus începerea urmării penale printr-o ordonanță.

Foto: procuratura.md

„Astfel, fiind constatate erori de fapt și de drept la emiterea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror general interimar, Igor Popa din 23 iulie 2019, astăzi, aceasta a fost anulată”, se menționează în comunicat.

Potrivit Procuraturii Generale, exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, format din procurori, ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigație din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

Pe 25 iulie, Procuratura Generală a informat că a examinat denunțul vicepremierului Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne, înregistrat la 20 iunie, și a emis ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii de stat. Andrei Năstase a cerut, tot atunci, ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Plahotniuc, fost președinte al PDM, care între timp și-a depus mandatul de deputat.

Articolul 339 (Uzurparea puterii de stat) din Codul Penal prevede pedeapsă cu închisoare de la 10 la 15 ani.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.