ANSA a inițiat controale ale alimentelor în instituțiile de învățământ

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a întreprins un şir de măsuri de prevenire a livrării produselor alimentare neconforme la  instituțiile de învățământ general din ţară.

ANSA a iniţiat controale la instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău, precum şi din alte localităţi ale ţării. În mod special, inspectorii subdiviziunilor din teritoriu ale instituției verifică procesul de recepționare, respectarea perioadelor de expirare și condițiilor de păstrare a produselor. Concomitent, la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră  sunt supuse unui control mai minuțios loturile de produse alimentare importate. 

De asemenea, specialiştii ANSA efectuează controale la depozitele furnizorilor,  de datoria cărora  ţin cerinţele şi asigurarea condițiilor optime de păstrare  și livrare a produselor destinate alimentației copiilor.

“Controalele  desfășurate au scopul excluderii  din alimentație a produselor neconforme şi care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor”, au explicat surse de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

ANSA s-a autosesizat, în urma semnalelor parvenite, la începutul săptămânii curente, la Preşedinţia Republicii Moldova, privind livrarea la o grădiniţă din capitală a unui lot de produse alterate. 

MoldpresCategorii:Actualitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.