Fluxul de apeluri nejustificate la 112, în creștere

Maladiile cardiovasculare, traumatismele, conflictele şi incendiile de vegetaţie sunt principalele motive pentru care oamenii apelează la serviciul de urgenţă 112, arată datele statistice.

Foto: gov.md

În ultima perioadă, se atestă o uşoară scădere a numărului apelurilor non-urgente. Totuşi, fluxul de apeluri nejustificate, abuzive, non urgente reprezintă încă peste 60 la sută din numărul total de apeluri recepţionate zilnic de Serviciul 112. Un apel non urgent înseamnă un operator ocupat, precum şi resurse alocate în cazuri care se dovedesc nejustificate Operatorul în telecomunicaţii în cadrul Serviciului de Urgenţă 112, Dorina Ceban, a îndemnat populaţia să nu apeleze serviciul de urgenţă fără un motiv întemeiat.

Cele mai multe apeluri sunt preluate de la Chişinău, Bălţi, Orhei, Hânceşti, Cahul. Pentru a primi asistenţa în situaţiile de urgenţă este important să cooperaţi cu operatorul 112, să răspundeți la întrebările pe care acesta le adresează, să urmaţi instrucţiunile acestora şi să vă păstraţi calmul. Cel mai important în cazuri de urgenţă este să apelaţi 112 cât de repede posibil, astfel încât să primiţi ajutor fără întârziere.

„Apelurile non-ugente provoacă întârziere în intervenţia autorităţilor asupra preluării unui caz care se află în stare de urgenţă, iar acest lucru poate avea consecinţe fatale”, a declarat operatorul în telecomunicaţii în cadrul Serviciului de Urgenţă 112, Dorina Ceban.

Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de urgenţă 112 a fost lansat acum un an şi jumătate. Numărul de apeluri intrate în sistemul Informaţional Automatizat al Serviciului 112, în această perioadă, a ajuns la 5 milioane 200 de mii. Zilnic, operatorii recepţionează câte 12 mii de apeluri de urgenţă din toată ţara.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.