Guvernul Sandu continuă să strângă cureaua: „Promisiuni goale”

Guvernul a avizat negativ proiectul de lege propus de Partidul Democrat (PDM) privind acordarea ajutorului de 600 lei ($33,6) persoanelor cu venituri mici. Decizia este motivată prin faptul că în bugetul asigurărilor sociale nu ajung bani în acest scop.

Potrivit Infotag, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a spus miercuri, la şedinţa Guvernului, că acest proiect de lege „este o promisiune electorală a fostei guvernări”.

„Conform calculelor estimative, implementarea acestui proiect de lege va necesita circa 740 mil. lei ($41,4 mil.). La rectificarea bugetului social, noi am anunţat că acest buget a intrat în anul 2019 cu un deficit de 2,8 mlrd. lei. Către mijlocul anului am reuşit să acoperim deficitul în sumă de 700 mil. lei. Potrivit legislaţiei, dacă în bugetul asigurărilor sociale lipsesc mijloacele necesare, atunci acesta trebuie să fie acoperit din contul transferurilor de la bugetul de stat, care, la rândul său, la momentul actual nu dispune de suficienţi bani”, a spus Ala Nemerenco.

Ministrul a remarcat că autoritățile şi-au asumat angajamentul de a discuta asemenea majorări ale cheltuielilor bugetare cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce a şi fost făcut recent.

„Mă adresez cetățenilor: atunci când se fac astfel de promisiuni electorale, ar fi bine ca acestea să fie prevăzute în buget, care, pentru acest an, a fost aprobat de guvernarea anterioară. Erau promisiuni goale, care nu aveau acoperire financiară”, a spus Ala Nemerenco.

Inițiativa PDM prevede că pensionarii și persoanele cu dizabilități ale căror venituri lunare sunt mai mici de 2 mii de lei, beneficiază de un ajutor de 600 de lei de sărbătorile de iarnă și de Paște.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.