170 de elevi olimpici din R. Moldova au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

170 de elevi din Republica Moldova care au câștigat diferite olimpiade naționale au plecat, în seara de 12 august, în tabăra de odihnă de la Sulina, România. Potrivit lui Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București ( MRP ) a adăugat anul acesta două tabere noi pentru elevii olimpici din Republica Moldova, transmite IPN.

„Taberele din județul Hunedoara și județul Gorj se adaugă celor tradiționale, de la Oglinzi, județul Neamț și de la Sulina”, a declarat Daniel Ioniță. Diplomatul român a mai precizat că anul acesta, comparativ cu anul trecut, au fost alocate 10 locuri suplimentare pentru copiii olimpici din Republica Moldova.

„Copiii au posibilitatea de a lega prietenii, de a schimba idei. Îmi doresc ca acești copii care pleacă în tabără să fie printre cei care vor contribui în mod esențial la definitivarea drumului european al Republicii Moldova. Acești copiii sunt, în mod metaforic, copii ai unirii, ai unirii noastre în Uniunea Europeană”, a declarat Daniel Ioniță.

Ambasadorul român a mai precizat că cei care au plecat în tabere au fost selectați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova. și că sunt din toate regiunile Republicii Moldova.

Diplomatul român a declarat pentru IPN că acesta este al 11-lea an în care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sprijină copii olimpici din Republica Moldova și că Guvernul de la București va continua și pe viitor să acorde sprijin sectorului educativ din Republica Moldova.

Prezentă la eveniment, Liliana Nicolaescu Onofrei, ministrul educației din Republica Moldova, a declarat că acest proiect este foarte important pentru instituția pe care o conduce. „Este important ca elevii cu performanțe deosebite de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască, să socializeze. Este important pentru că asta înseamnă un schimb de experiență și o schimbare de viziune”, a spus ministra educației.

Liliana Nicolaescu Onofrei a mai menționat că viitorul este în mâinile acestor copii, care împreună pot gândi idei noi și realiza proiecte noi.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.