Filip a recunoscut că pentru PD a fost „un mare șoc” de a trece în opoziție

Deputatul Partidului Democrat, preşedintele interimar al partidului, Pavel Filip, a recunoscut că pentru PDM a fost un „mare şoc” de a trece în opoziţie. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a declarat acest lucru marţi seara, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

Pavel Filip. Foto: gov.md

„PDM s-a aflat câţiva ani la putere şi a reuşit să obţină un rezultat istoric la alegerile din 24 februarie (circa 30 de mandate). Desigur trecerea în opoziţie a fost un şoc”, a declarat Pavel Filip.

Cu toate acestea, el susţine că personal a perceput situaţia creată „în mod normal”.

„Criza i-a mobilizat pe democraţi, iar partidul a depăşit perioada neînţelegerilor interne. Avem o echipă recent consolidată. Iar, comunicând cu cetăţenii din regiuni, înţelegem că oamenii încep să se simtă înşelaţi (de către noile autorităţi – n.r.)”, a declarat fostul premier.

Potrivit lui, partidul „continuă discuţiile aprinse cu privire la greşelile comise, ce au condus la trecerea PDM în opoziţie”.

Filip a confirmat că la data de 7 septembrie se va desfăşura congresul extraordinar al PDM, menţionând că atunci urmează va fi alesă o nouă conducere a partidului. Totodată, potrivit lui, „programul PDM va rămâne acelaşi”.

„Activitatea principală a partidului va începe imediat după congres”, a spus Filip, exprimându-şi încrederea că „PDM va arăta un rezultat bun la alegerile locale din 20 octombrie”.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.