Dodon a promulgat legea ce prevede anularea sistemului electoral mixt

Legea nr. 113 din 15 iunie 2019 pentru modificarea unor acte legislative, care are drept scop principal anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional pe liste de partid a fost promulgată. Anunţul a fost făcut vineri, 16 august, de către şeful statului Igor Dodon, care a specificat că a promulgat documentul în regim de urgenţă.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit sursei citate, necesitatea anulării sistemului electoral mixt a apărut în contextul recomandărilor Comisiei de la Veneția și a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

„Legea mai conține și un șir de prevederi care au menirea de a îmbunătăți sistemul electoral proporțional, existent până în anul 2017. Este vorba despre: îmbunătățirea modului de votare în diasporă, limitarea cuantumului donațiilor și transparentizarea finanțării partidelor și a campaniilor electorale, stabilirea procedurilor clare și transparente la întocmirea listelor de candidați”, a scris şeful statului pe Facebook.

Proiectul de lege ce prevede anularea sistemului electoral mixt a fost adoptat joi, 15 august, în cadrul unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.