La 20 octombrie vor fi aleși circa 900 de primari și peste 11 mii de consilieri locali

În urma scrutinului scrutinului local general din 20 octombrie 2019 vor fi aleşi 898 de primari şi 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali şi 10 472 săteşti (comunali), orăşeneşti.

Foto: someseanul.ro

Numărul de consilieri se determină în funcţie de numărul de locuitori ai unităţii administrativ-teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile. Astfel, Comisia Electorală Centrală a stabilit numărul de mandate ce vor fi distribuite urmare rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

În cazul consiliilor locale de nivelul al doilea (35 la număr), în 7 – vor fi atribuite cîte 27 de mandate, în 21 – cîte 33, în 5 – cîte 35, iar în cazul mun. Chişinău, consiliul municipal va fi constituit din 51 de mandate.

Celor mai multe dintre consiliile săteşti (comunale), orăşeneşti le vor fi atribuite cîte 11 mandate – 285 de cazuri, cîte 9 – 281 de localităţi, cîte 23 – 29 de localităţi. Cîte 27 de consilieri vor fi aleşi în 5 localităţi de nivelul I – municipiile Orhei, Soroca, Ungheni, Comrat şi Cahul.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.