Deputat: Asocierea pe termen mai lung cu PSRM este toxică pentru Blocul ACUM

Deputatul român, Matei Dobrovie, consideră că Blocul ACUM nu ar trebui să semneze un nou acord cu Pardidul Socialiştilor (PSRM).

Politicianul a menţionat că „de la bun început avea dubii privind disponibilitatea PSRM de a pune cu adevărat umărul la dezoligarhizare”.

Potrivit lui, diferenţele dintre PSRM şi ACUM nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică.

„Această alianţă de guvernare trebuie să fie una strict temporară pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri. Cu toate intenţiile bune pe care le au partenerii din PPDA şi PAS, este clar că se vor lovi de un Partid al Socialiştilor care, mimând colaborarea, va încerca să frâneze schimbarea care nu-i avantajează. Mă tem că din acest joc cei care vor deconta cel mai mult vor fi tocmai cei care încearcă cu adevărat să facă reforme, nu cei care le frânează”, a spus Dobrovie.

Potrivit lui, „asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru Blocul ACUM”.

„Atenţie la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituţiile cu unul în care Igor Dodon îşi plasează oamenii în majoritatea funcţiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituţională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetăţenii care aşteaptă reforma justiţiei. Dodon şi socialiştii nu au ieşit din paradigma partajării instituţiilor, iar greşelile din perioada Filat nu mai trebuie repetate!”, a spus Dobrovie.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.