Maia Sandu: Întrevederea ministrului Apărării Pavel Voicu cu omologul său rus nu va fi una oficială, ci privată

Șefa Cabinetului de miniștri, Maia Sandu, l-a atenționat la ședința de miercuri pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, că întâlnirea cu omologul său rus Serghei Șoigu nu va fi una oficială, ci privată.

Maia Sandu. Foto: gov.md

Potrivit Infotag, prim-ministrul a menționat că „în cadrul întrevederii nu vor putea fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale”.

Vizita a fost calificată drept una privată din cauza lipsei notificării Guvernului de către Ministerul Apărării și neefectuării demersurilor necesare.

Reclame

,,Întrucât nu ați întreprins toate demersurile legale, această vizită nu poate fi una oficială. Drept urmare, Guvernul nu este implicat în această vizită și nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. Ca orice cetățean străin, domnul Șoigu poate să viziteze Republica Moldova în calitate de persoană privată. Pe viitor, în condițiile în care vreți să invitați oaspeți în Republica Moldova, în calitate oficială, aceste invitații trebuie să fie făcute conform legii. Guvernul trebuie să fie notificat în scris din timp, să se întreprindă toate demersurile procedurale pentru ca să se poată asigura implicarea ministerului de Externe și ambasadelor noastre în modul corespunzător în stabilirea agendei și în asigurarea protocolului în asemenea vizite”, a explicat Maia Sandu.

Maia Sandu a cerut ministrului Afacerilor Externe Nicu Popescu să cheme la Chișinău persoanele responsabile din cadrul Ambasadei R. Moldova la Moscova, pentru a explica situația.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.