Tirul Batalionului cu Destinație Specială, dat în exploatare după renovare

Ministrul Apărării Pavel Voicu şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, au testat astăzi tirul Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), dat în exploatare astăzi în Tabăra Militară 142.

army.md

Astfel, oficialii au inspectat lucrările de reparaţie a încăperii, în cadrul cărora a fost amenajat peretele protector, pereţii interiori şi exteriori, locurile pentru ocuparea poziţiilor de tragere şi a fost conectat sistemul de iluminare.

Totodată, conducerea Ministerului Apărării şi militarii din corpul de comandă al Armatei Naţionale au testat capacitatea TIR-ului, executând trageri din armamentul din dotarea Armatei Naţionale, printre care pistoale semiautomate PM şi TT de producţie sovietică, precum şi pistoalele Glock 17 şi 19 de producţie austriacă, achiziţionate recent.

Reclame

Ministrul Voicu a apreciat calitatea lucrărilor de renovare a tirului, care este un punct important pentru antrenarea efectivului militar din Tabăra 142. „Consider că militarii trebuie să se antreneze zilnic pentru a demonstra profesionalism la exerciţii şi la activităţi de pregătire în poligoane. Pentru acest lucru, ei au nevoie de condiţii bune şi puncte de instruire moderne. Iată de ce, am dispus la începutul lunii august, când am inspectat Tabăra 142, finalizarea lucrărilor de amenajare a tirului, pentru ca efectivul BDS, dar şi cel din alte unităţi dislocate în orăşelul militar, să aibă posibilitatea să se antreneze în mod regulat”, a spus ministrul Apărării.

Ulterior, Pavel Voicu a verificat starea tehnicii militare şi a locurilor de păstrare a acesteia de pe teritoriul Taberei. Astfel, ministrul Voicu s-a familiarizat cu procesul de reparaţie şi recondiţionare a unităţilor de tehnică de producţie sovietică şi americană, printre care GAZ-67, M-35A3, HUMVEE, URAL 43202, GAZ-66 cu sistem ZU-23-2, BRDM, din dotarea Batalionului 22 de menţinere a păcii, Batalionului „Fulger” şi Batalionului de Gardă.

La final, ministrul Apărării a mulţumit comandanţilor unităţilor pentru operativitate şi profesionalism în renovarea tehnicii în termenii stabiliţi de conducerea instituţiei în cadrul inspecţiilor anterioare. „Mă bucur să constat că o parte din tehnica militară, care se afla în stare deplorabilă, a fost reparată şi a devenit funcţionabilă. Acest lucru va facilita executarea misiunilor în cadrul exerciţiilor şi antrenamentelor prevăzute în planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2019. Îmi doresc ca în timpul apropiat, toată tehnica din dotarea unităţilor să fie recondiţionată, astfel încât militarii să aibă posibilitatea să o exploateze în cadrul activităţilor la centrele de instruire din garnizoanele Armatei Naţionale”, a menţionat Pavel Voicu.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.