Filip: R. Moldova încă mai rămâne o speranță că poate deveni țară autentică

„Republica Moldova încă mai rămâne o speranță că poate deveni țară autentică, stat suveran, cu oameni prosperi, fericiți, cu familii aici, acasă, cu politicieni responsabili, care nu pleacă mereu capul față de cei din exterior și luptă cu demnitate pentru interesele cetățenilor săi”. Astfel caraterizează președintele interimar al PDM, ex-premierul Pavel Filip, Republica Moldova la cei 28 de ani de independență.

Pavel Filip. Foto: mtic.gov.md

„În ultimii ani am început să ridicăm nivelul de trai al oamenilor, să majorăm salariile și pensiile, să reparăm în sfârșit drumurile din satele noastre, să aducem apă în casele oamenilor și lumină pe străzi, să cerem respect față de țară din partea marilor puteri. Se pare că nu place tuturor să fii mai independent, mai puternic, să demonstrezi că poți să faci și singur lucruri bune pentru oameni și pentru țară. Din păcate, sunt „frați mai mari”, care preferă ca Republica Moldova să nu se ridice din genunchi și să rămână mereu cu mâna întinsă, iar alții să ne arunce, din când în când, câte o fărâmă de pâine doar pentru ca să nu murim de foame. Vedem chiar în aceste zile cât de independentă și suverană este Republica Moldova, unde defilează generali ai unui stat, care are armată staționată ilegal în estul țării noastre”, a menţionat Pavel Filip.

Reclame

Potrivit fostului premier, este regretabil că de 28 de ani rămânem o societate divizată, în mare parte, din cauza politicienilor care mereu vor să ducă Moldova ba în stânga, ba în dreapta. „Țara trebuie iubită și dezvoltată, astfel ca fiecare cetățean să poată spune cu tărie: sunt mândru de țara mea, Republica Moldova”.

În opinia sa, sărăcirea populației și plecarea masivă a cetățenilor peste hotare sunt principalele probleme ale țării, iar motivele trebuie căutate în acțiunile politicienilor. După câțiva ani în care Guvernul pe care a avut onoarea să-l conducă, spune ex-premierul, a majorat salariile și pensiile, a redus impozitele și TVA-ul, „odată cu venirea noii guvernări, asistăm la un proces invers, de sărăcire rapidă a populației: cresc impozitele și TVA-ul, cresc tarifele și prețurile, iar salariile și pensiile rămân neschimbate. După așa acțiuni, de unde să apară dorință la oameni să rămână acasă, în Republica Moldova?”, se întreabă Pavel Filip.

Reclame

Liderul interimar al PDM spune că, dacă eșecurile trebuie căutate în rândul politicienilor, cele mai importante realizări se găsesc la oamenii simpli ai acestei țări, cei care s-au învățat să muncească bine, să dezvolte afaceri prospere, creând noi locuri de muncă, aici, acasă, în Moldova. Cu astfel de oameni, Republica Moldova devine mai independentă.

Pavel Filip le dorește cetățenilor să vină cât mai repede anul din care, de Ziua Independenței, ei să-și poată ura sincere felicitări cu ocazia acestei sărbători, pentru că vor fi într-adevăr mândri și mulțumiți că sunt cetățeni prosperi ai unui stat european dezvoltat. „Eu cred în viitorul statului nostru, eu cred în oamenii din țara noastră! La mulți ani, Republica Moldova!”, a spus Pavel Filip.

La 27 august 1991, acum 28 de ani, Parlamentul Republicii Moldova adopta Declarația de Independență, document semnat de 278 de deputați. Acest act fondator este marcat în fiecare an ca Ziua Independenței. Declarația originală a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar a fost refăcută în 2010.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.