Scumpirea energiei electrice: Năstase declară că ANRE a acționat în interesul PDM

Platforma Demnitate și Adevăr solicită Procuraturii Generale investigarea penală a circumstanțelor în care au fost adoptate deciziile contestate de majorare a tarifelor la energia electrică.

Andrei Năstase. Captură video: jurnaltv.md

Astfel, potrivit conținutului actelor administrative consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita tarife mărite de 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh, notează Jurnal.md.

Apreciem aceste hotărâri ca fiind vădit ilegale, neîntemeiate și adoptate cu încălcarea procedurii stabilite. Prin aceste hotărâri sunt aduse atingeri considerabile drepturilor și intereselor celei mai mari părți a societății noastre, cetățenilor care au un venit mic și mediu, care vor fi nevoiți să suporte cheltuieli și mai mari pentru acoperirea serviciului dat”, a declarat liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

Andrei Năstase mai afirmă că din actele făcute publice se desprinde clar ideea că o atare solicitare de majorare ar fi fost invocată ca fiind necesară încă de la începutul anului.

„Însă, în pofida unei practici constante de luare a deciziilor în primele luni ale anului, din motive de ordin politic și electoral, ANRE intenționat a tărăgănat adoptarea unei soluții pe marginea faptului dat, cauza fiind alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Acest lucru demonstrează că instituția a acționat în context politic, favorizînd un partid ce o controlează încă – Partidul Democrat. Raționamentul dat rezidă și este confirmat și de componența ANRE, membrii instituției fiind numiți pe criterii politice, cu încălcarea prevederilor legale exprese”, potrivit liderului Platfimei DA.

Cât privește temeinicia actelor în partea referitoare la majorarea tarifelor, Năstase a spus că există dubii serioase asupra acestor dispoziții, mai ales că încă nu avem dovezi concludente privind excluderea schemelor ilegale de la procedura de achiziție a curentului, ce au fost amănunțit și detaliat deconspirate de experții naționali, precum și de presa de investigație.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.