Boris Johnson recunoaşte că există „dezacord profund” între Marea Britanie și UE pe tema Brexit: Nu prea sunt optimist

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a admis luni, după summitul G7, că nu prea are motive de optimism, subliniind că va fi greu să se ajungă la un acord cu Uniunea Europeană pe tema Brexit.

Boris Johnson. Foto: businessinsider.com

„Nu prea sunt optimist”, a declarat Boris Johnson după întrevederile pe care le-a avut la summitul G7 din Biarritz (Franţa).

„Va fi foarte dificil… Există un dezacord profund” între Londra şi Uniunea Europeană, a admis Boris Johnson, conform cotidianului Le Figaro.

Întrebat dacă va încerca până în ultimul moment, adică până pe 31 octombrie, să ajungă la un acord cu UE, Boris Johnson a precizat, conform agenţiei Reuters: „Ei bine, cred că UE tinde să ajungă la acorduri spre final (…). Uniunea Europeană este foarte dură în privinţa acordurilor, întrebaţi-o pe Theresa May”.

Uniunea Europeană refuză renegocierea Acordului Brexit. Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai fostului Guvern de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.