Rusia face apel la SUA să renunțe la sancțiunile impuse Venezuelei

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Statele Unite trebuie să renunţe la sancţiunile „ilegale” impuse regimului de la Caracas, informează agenţia rusă de presă TASS, citată de Mediafax.

Ea a argumentat că sancţiunile impuse de către autorităţile de la Washington amplifică problemele cu care se confruntă populaţia Venezuelei.

Reclame

„Încă o dată, facem apel la încetarea măsurilor ilegale, cu scopul de a îmbunătăţi situaţia umanitară din Venezuela. Sfidând orice logică, Administraţia (Trump, n.r.) a căutat tot mai multe metode pentru a pune presiune pe Caracas. Au existat ameninţări privind o eventuală blocadă navală. Washingtonul nu a învăţat nimic din experienţa unei blocade eşuate, lungă de jumătate de secol, împotriva Cubei?”, a spus Zaharova.

Ea a mai declarat că o parte a clasei politice din Venezuela încearcă să înlăture un guvern legitim prin creşterea tensiunilor în mod artificial. „Acest lucru este uşor de văzut în decizia Parlamentului de a înnoi participarea în Tratatul Inter-American de Asistenţă Reciprocă. Acest acord, aşa-numitul Pact de la Rio, a fost încheiat între statele din Vest în 1947, pentru o apărare comună. Opoziţia din Venezuela pare dispusă să folosească prevederile acestui acord în scopuri politice şi a solicitat înfiinţarea unei coaliţii internaţionale pentru o intervenţie umanitară”, a adăugat aceasta.

„Vedem aceasta ca fiind o mişcare extrem de distructivă şi ca pe un precedent periculos pentru întreaga regiune”, a mai spus Zaharova.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.