Năstase: Contrabanda în Moldova a scăzut esențial

Ministrul afacerilor interne, viceprim-ministrul Andrei Năstase, susține că la momentul de față contrabanda în Republica Moldova a scăzut esențial. Ministrul dă asigurări că „schemele de contrabandă sunt aproape zilnic contracarate și demantelate”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Andrei Năstase

„Cu siguranță cunoașteți despre dosarele pe care le-am intentat în legătură cu inadvertențele, ilegalitățile care se produceau la Aeroportul Internațional Chișinău și întărirea frontierei de acolo. Bineînțeles, atunci când ai închis obloanele, nu mai trece nimeni pe acolo. Sunt sigur că mai există și excepții, dar nu mai este cum a fost, asta vă pot asigura”, spune ministrul.

Reclame

De asemenea, Andrei Năstase dă asigurări că schemele de contrabandă nu au fost preluate de alte persoane. „Persoanele despre care am avut informații că au fost implicate au fost, în marea lor parte, eliberate. Azi noapte a mai fost reținut chiar un colaborator al Poliției de Frontieră și aceasta face parte din ceea ce spunem noi purificarea sistemului de oamenii care n-au ce căuta acolo”, a menționat șeful MAI.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase spune că Ilan Șor, care a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol, poate fi adus în Republica Moldova, dacă va fi prins într-o țară a cărei cetățenie nu o deține. Potrivit lui, dacă acesta se află în Israel, așa cum se vehiculează, și dacă are cetățenia acestei țări, atunci va fi mai complicat. „Autoritățile Republicii Moldova, în special organele de drept, mă refer întâi de toate la MAI, respectă niște proceduri. Le-am respectat de o asemenea strictețe, încât orice riscuri de a nu fi dat în căutare internațională acest individ au fost spulberate. Și iată că a fost dat în căutare internațională”, a afirmat ministrul.

Reclame

Potrivit lui, același lucru se va întâmpla și cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc. „În vizita pe care o să o am în Statele Unite ale Americii, o să am grijă să atenționez toate instituțiile de acolo cu privire la faptul că în Republica Moldova există un proces penal cu privire la uzurparea puterii în stat. Eu sper că procurorii se vor mișca mai repede decât se așteaptă Plahotniuc și complicii săi la uzurparea puterii în stat și vom avea cât de curând aceleași demersuri și față de Plahotniuc – de dare în căutare internațională și de tragere la răspundere penală”, a afirmat Andrei Năstase.

La scurt timp după anunțul că PDM se retrage de la guvernare, în luna iunie curent, fostul lider al democraților a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Deocamdată, nu se cunoaște cu certitudine unde se află acesta, dar se vehiculează că ar fi în SUA.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.