Circa 35 de mii de copii au mers anul acesta în clasa I

În instituțiile de învățământ din țară a răsunat luni, 2 septembrie, primul sunet de clopoțel, care a dat startul noului an de învățământ pentru circa 340 de mii de elevi. 35 de mii dintre aceștia au mers în clasa I, potrivit datelor estimative ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Festivitățile solemne consacrate Primului sunet au început cu onorarea simbolurilor de stat.

La început de an școlar, elevii și profesorii au fost felicitați de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

„Împreună, suntem responsabili să creăm condiții pentru libertatea de creație în școală, să oferim mai multă putere de decizie instituțiilor și comunităților educaționale, să ne îngrijim de un mediu sigur de activitate pentru profesori și un mediu sigur și motivant de învățare pentru elevi, să sprijinim inovațiile și modernizarea proceselor și conținuturilor în învățământ și, nu în ultimul rând, să asigurăm în mod obligatoriu transparența și corectitudinea cheltuirii banului public în sistemul educațional. În egală măsură, suntem responsabili pentru a-i ajuta pe tinerii noștri să devină oameni de CARACTER”, este specificat în mesajului ministrului.

În acest an, administrațiile școlilor au decis în mod individual cum să organizeze Primul sunet: sub formă de careuri tradiționale, activități pe clase sau activități inovatoare. Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a precizat că în organizarea acestora nu se vor admite ingerințe și discursuri cu caracter politic.

În Republica Moldova funcționează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.