Krasnoselski: Pe parcursul a 29 de ani, Transnistria și-a dovedit fiabilitatea

Creată în 1990, Republica Moldovenească Nistreană (RMN) și-a dovedit viabilitatea, demonstrând că are toate drepturile de a fi un membru deplin al comunității mondiale. Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul ședinței solemne cu ocazia „Zilei republicii” din 2 septembrie.

Vadim Krasnoselski. Foto: radiochisinau.md

Potrivit lui, prioritățile politicii externe ale statului transnistrean rămân „protecția suveranității, precum și constituirea relațiilor egale și reciproc avantajoase cu comunitatea mondială”.

„Ne propunem să construim o cooperare reciproc avantajoasă în relațiile internaționale, în care un rol esențial îl joacă dialogul cu Federația Rusă, procesul de negociere cu Republica Moldova, interacțiunea cu Ucraina, țările și structurile Uniunii Eurasiatice și Europene, Comunitatea „Pentru democraţie şi drepturile popoarelor”, OSCE și SUA”, a spus Vadim Krasnoselski.

Reclame

Potrivit lui, „normalizarea activității procesului de negociere în formatul „5+2” din ultimii ani a devenit posibilă în mare parte datorită inițiativelor specifice ale Transnistriei și Federației Ruse”, iar„ dialogul cu Republica Moldova la masa de negocieri este posibil doar datorită operațiunii de menținere a păcii sub auspiciile Rusiei”.

„Defalcarea mecanismului eficient al operațiunii de menținere a păcii și transformarea acesteia într-un fel de misiune civilă este inacceptabilă și poate duce la consecințe negative imprevizibile”, este convins liderul de la Tiraspol.Categorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.