Ministerul Educației: Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă

Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă. Atenționarea vine din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a emis un ordin în acest sens.

Instituția a precizat că părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță.

„Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Totodată, instituția a atenționat directorii și profesorii din instituțiilor de educație că trebuie să reacționeze prompt și să întreprindă acțiunile necesare pentru prevenirea corupției în sistem. În astfel de situații, factorii implicați sunt îndemnați să sesizeze Ministerul Educației și chiar Centrul Național Anticorupție.

Ministerul Educației a mai solicitat tuturor instituțiilor educaționale să devină exemple de transparență și integritate.

Anterior, presa a mediatizat mai multe cazuri în care în unele instituții de învățământ ar fi colectate plăți informale. Recent, într-un grup care reunește mai mulți părinți pe o rețea de socializare, o mamă a publicat mai multe motive din care refuză să achite taxe informale la școală și a îndemnat și alți părinți să facă la fel.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.