Volumul transferurilor bănești în Transnistria a crescut cu 8%

Transferurile internaţionale ale persoanelor fizice în Transnistria prin intermediul sistemelor electronice fără deschiderea unui cont bancar au constituit la începutul lunii august echivalentul a $57,94 mil., fiind cu 8% mai mult comparativ cu primele şapte luni ale anului precedent.

Foto: vice.com

Potrivit datelor Băncii Centrale Transnistrene (BCT), citate de Infotag, în iulie, în regiune a ajuns un volum record de transferuri de la începutul anului – $9,54 mil.

Pe piaţa transferurilor băneşti a regiunii, servicii de plată oferă şase sisteme internaţionale, dintre care cel mai solicitat este „Zolotaia Korona”. Prin intermediu acestuia au fost efectuate transferuri în sumă de $4,55 mil., fiind aproape jumătate din volumul total. În continuare urmează Western Union cu o pondere de 22,3%, Contact – 11,7%, Unistream – 10,7%, MoneyGram – 7,6% şi Blizko – 0,05%.

Cele mai multe transferuri provin din ţările CSI – $6,5 mil. sau 68,1% din volumul total. Printre ţări, lider este Rusia – $6,18 mil., urmată de Israel – $0,76 mil., SUA – $0,38 mil., Italia şi Germania – câte $0,28 mil.

În structura valutară a transferurilor domină dolarul american, cu o pondere de 56%, ruble ruseşti – 27% şi euro – 16,9%.

În primele şapte luni, locuitorii Transnistriei au expediat în străinătate prin sistemele electronice de transferuri mijloace băneşti în sumă de $17,7 mil., inclusiv $3,48 mil. în iulie.

Cele mai multe transferuri din Transnistria au fost expediate în Rusia – 42,9% ($1,49 mil.), în SUA – 36,2%, în Ucraina – 12% şi în Turcia – 2,3%.

În Transnistria locuiesc circa 470 mii de persoane, iar o treime dintre aceştia muncesc peste hotare, în special în Rusia.Categorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.