Ministrul britanic de Externe: „Păcălelile” din Parlament împiedică Brexit

Marea Britanie nu va amâna termenul de ieşire din Uniunea Europeană, dar „păcălelile” din Parlament împiedică Brexit, prin faptul că dau Uniunii Europene impresia că plecarea poate fi amânată sau anulată, a declarat marţi ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, conform Reuters.

Guliver / Getty Images

„Nu va fi o altă amânare. Acum discutăm detaliile despre mecanismul backstop de la graniţa irlandeză”, a declarat Raab într-un interviu pentru publicaţia Sky News.

„Singurul lucru care ne trage înapoi, care ne împiedică să livrăm Brexit şi să mergem mai departe, este sentimentul continuu din Bruxelles că păcălelile din Parlament vor duce la amânarea sau anularea Brexit”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Reclame

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a transmis luni că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie – fără doar şi poate – şi nu va cere Bruxellesului o altă amânare.

„Sub nicio circumstanţă nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar şi poate”, a declarat Boris Johnson în faţa Downing Street.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

De asemenea, Dominic Raab a transmis că Guvernul a primit o reacţie pozitivă din partea Bruxellesului în ceea ce priveşte planul revizuit de Brexit şi acum reglează detaliile cu oficialii europeni.

„Eram în Helsinki cu miniştrii de Externe ai Uniunii Europene şi am primit o reacţie pozitivă, oamenii voiau să afle mai mult, acum discutăm detaliile”, a declarat Dominic Raab pentru BBC.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.