Există semnale pozitive în relațiile cu Rusia, dar acest lucru este insuficient pentru Moldova, opinie

Fostul deputat Victor Stepaniuc consideră că există semnale pozitive în relațiile cu Federația Rusă, dar acest lucru este insuficient pentru o țară ca Republica Moldova care are mari probleme și care trebuie să fie interesată de stabilirea unor relații bune și intense cu Rusia. Potrivit lui, trebuie să fie făcuți pași mai fermi în stabilirea unor relații bune cu Rusia. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Foto: crossed-flag-pins.com

„În raport cu Rusia a fost făcut, totuși, un pas înainte – întâlniri, sosirea lui Dmitri Kozak, unele evenimente interesante în viața social-economică și în relațiile politice. Cel mai important este că Guvernul nu a stabilit în aceste trei luni, dar trebuia, noi relații cu Rusia la toate nivelurile. În plus, sosirea ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, a fost calificată ca vizită neoficială și în Guvern au apărut multe întrebări, chiar și acuzații, iar acest lucru nu este frumos pentru că, într-un fel sau altul, această informație circulă”, a declarat Victor Stepaniuc.

Reclame

În opinia lui, acest lucru nu este unul potrivit mai ales că Republica Moldova urmează să semneze un nou contract de livrare a gazelor naturale cu Federația Rusă.

Jurnalistul Valeri Demidețki susține că Republica Moldova are mai multe probleme legate de exportul producției, trebuie să soluționeze problema transnistreană, țara este împărțită în jumătate la nivel de simpatii politice și în această situație doar un politician cu viziune pe timp scurt va desfășura o politică unilaterală.

„Rusia fără noi va trăi și mai departe, dar pentru noi aceasta este îngrozitor. Rusia poate trăi încă 10-15 ani așa, pe când la noi țara „arde”, susține Valeri Demidețki.

Jurnalistul este de părere că prim-ministra Maia Sandu este un om pragmatic și înțelege că trebuie să meargă cu o vizită în Federația Rusă. În opinia lui, Maia Sandu are două probleme: prima problemă este electoratul ei și a doua – faptul că Guvernul nu poate oferi rezultate rapide, ceea ce așteaptă oamenii.Categorii:Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.