Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, consemnată de deținuții penitenciarelor din țară

Cu prilejul Zilei Mondiale de Prevenire Suicidului și pentru sensibilizarea persoanelor private de libertate în raport cu problematica suicidului, deținuții din custodia mai multor penitenciare din țară au participat ieri, 10 septembrie, la un training dedicat profilaxiei cazurilor de suicid.

anp.gov.md

Astfel, în cadrul activității, aceștia au discutat despre cazurile de suicid, tehnicile și metodele utilizate, prevenirea tentativelor de suicid și consecințele nefaste ale acestora.

De asemenea, în baza unor imagini video, precum și a lucrului în grup, condamnații au avut posibilitatea să identifice cauzele fenomenului, simptomele manifestate, metodele concrete de intervenție pentru reducerea riscului suicidar în rândul deținuților.

Activitatea a fost organizată de către angajații Secţiei reintegrare socială și având scop primordial de a pune accent pe valoarea sentimentală și universală a solidarității între deținuți, pentru a veni în sprijinul celor care sunt tentați să recurgă la gesturi extreme, atunci când se confruntă cu situații de viață problematice, cum ar fi detenția.

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în anul 2003, este consemnată anual, la 10 septembrie.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.