Restabilirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție era de așteptat, opinii

Restabilirea lui Viorel Morari în funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție era de așteptat având în vedere că a fost demis în urma unor reglări de conturi. Deputați din actuala coaliție de guvernare susțin că era evident că instanța de judecată îl va restabili în funcție, transmite IPN.

Viorel Morari. Foto: realitatea.md

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputat din fracțiunea PPDA a blocului ACUM, susține că, din punct de vedere juridic, Viorel Morari a fost demis ilegal, în rezultatul unor reglări de conturi în interiorul Procuraturii.

„El a fost demis cu încălcarea unui șir de articole și era clar că instanța îl va restabili în funcție. În plus, statul trebuia să achite sume mari și eu am înțeles că aceasta a fost o decizie temporară pentru ca să nu se producă prejudiciu statului. Eu sper că această decizie nu va fi pentru mult timp”, spune Alexandru Slusari.

Reclame

Deputatul socialist Vlad Batrîncea susține același lucru – că Viorel Morari a fost demis în urma unei lupte interne din sistem. Potrivit lui, în luna iunie, sute de procurori au susținut public guvernarea PDM și acest sistem acum se împotrivește. „Dacă procurorii în mod conștient nu au dat curs dosarelor în perioada anterioară, înseamnă că ei erau parte a sistemului. Actualmente, evident, ei se apără și restabilirea lui Viorel Morari face parte dintr-un tablou. În prezent, sistemul nu a fost restartat pentru că abia am modificat legea privind Procuratura, vom modifica reglementările sistemului judiciar ca să existe comisii în format extins de apreciere a magistraților și judecătorilor”, a spus parlamentarul.

Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Un ordin în acest sens a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu pe 17 septembrie.Categorii:Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.