Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia

„În prezent are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia, este restabilit dialogul la nivel de Guvern și Parlament”. Declarația aparține președintelui Igor Dodon și a fostă făcută la Forumul economic moldo-rus, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău, transmite IPN.

Șeful statului a participat la eveniment, alături de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, precum și alături de reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul Dmitri Kozak. Potrivit președintelui, evenimentul demonstrează faptul că, la nivelul conducerii celor două țări, este clar modul în care trebuie să se meargă mai departe.

Reclame

„Cetățenii noștri pledează pentru promovarea unei politici externe echilibrate și a unor relații pragmatice cu toți partenerii externi. În același timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona până la Vladivostok și poate deveni un exemplu pentru alte țări”, a notat președintele.

De asemenea, Igor Dodon a participat, împreună cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, la ședința Consiliului economic moldo-rus, care a avut loc în cadrul Forumului Economic. „Am adresat mulțumiri oaspeților din Rusia pentru interesul manifestat față de Republica Moldova și pentru disponibilitatea lor de a contribui la dezvoltarea economiei țării noastre. De asemenea, am menționat nivelul înalt al organizării evenimentului și am subliniat faptul că actualul Forum a întrunit circa o mie de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și din Rusia, cu mult mai mult decât la ediția din anul precedent”, precizează șeful statului.

Igor Dodon mai menționează că sarcina primordială este de a readuce volumul comerțului bilateral cu Rusia, la nivelul anului 2014. În opinia sa, pentru aceasta este necesar să fie luate mai multe măsuri tehnice, astfel ca produsele moldovenești să corespundă standardelor existente.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.