Programul „Femei în afaceri” ar putea fi extins

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) propune extinderea termenului de implementare a Programului „Femei în afaceri” şi pentru anii 2020-2022, transmite IPN.

Foto: edufin.md

De la intrarea în vigoare a Programului, în 2016, a acesta s-a dovedit a fi un instrument eficient de dezvoltare a antreprenorialului feminin, menţionează autorii. Peste 400 de femei au fost asistate în procesul de lansare a afacerii prin instruire şi consultanţă. 179 de femei şi-au înregistrat afacerea în primele şase luni după participarea la instruire.

Reclame

În cadrul altei componente a Programului „Suport pentru afacerile nou create”, întreprinderile înregistrate pe parcursul a doi ani şi gestionate de femei au aplicat şi au beneficiat de granturi pentru achiziţionarea tehnicii, echipamentelor, precum şi a serviciilor pentru dezvoltarea afacerilor, în valoare maximă de 165 de mii lei per întreprindere. Suma toată a granturilor constituie 39,58 mln lei.

Suma necesară pentru derularea Programului „Femei în afaceri” până în 2022, potrivit MEI, este de 45mln lei, bani prevăzuţi în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu (CBTM) pentru anii 2020-2022.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.