Maia Sandu: Toți judecătorii care s-au îmbogățit pe cale ilegală trebuie să plece din sistem

Toți magistrații și procurorii care s-au îmbogățit pe cale ilegală trebuie, în primul rând, să plece din sistem și, în al doilea rând, ei trebuie să răspundă de unde au averile. Declarația a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Maia Sandu. Foto: gov.md

„Aceasta este ceea ce propunem noi și nu doar noi, dar s-a făcut și în alte țări din regiune unde au existat asemenea probleme legate de corupția în justiție și Procuratură”, a menționat șefa cabinetului de miniștri.

Reclame

Maia Sandu spune că evaluarea activității judecătorilor va fi efectuată prin metoda examinării hotărârilor care au fost luate de magistrați în parte.

„Dacă e să ne uităm la hotărârile când au fost anulate rezultatele alegerilor în municipiul Chișinău, hotărârile care au fost emise în cazul lui Ilan Șor prin care l-au lăsat la libertate câțiva ani și l-au lăsat să fure banii de la noi, dar și în cazul altor persoane referitor la care tuturor le era clar că sunt hoți, iar judecătorilor nu le-a fost clar”, a spus șefa executivului.

Potrivit ei, toți acești magistrați trebuie să plece din sistem și ulterior Procuratura trebuie să se ocupe de ei.

În ceea ce privește primele 100 de zile de activitate a Guvernului, Maia Sandu recunoaște că sunt și scopuri care nu au fost încă atinse. Șefa cabinetului de miniștri s-a referit aici la faptul că nu s-a reușit încă majorarea salariilor și pensiilor pentru că starea bugetului încă nu permite acest lucru. Totodată, Maia Sandu speră că acest lucru va fi posibil începând cu anul viitor.

Prim-ministra spune că și-ar fi dorit ca cei care au furat să răspundă deja pentru faptele lor și să fie obținute rezultate mai bune în raport cu schemele mari de corupție, dar și să se fi reușit curățirea mai intensă a instituțiilor statului de oamenii corupți și oportuniști.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.