PDM: Suntem gata să oferim voturile necesare pentru numirea unui procuror european

Partidul Democrat este gata să ofere voturile necesare pentru alegerea unui procuror european. Potrivit președintelui fracțiunii PDM în Parlament, Pavel Filip, „doar un procuror european va putea investiga obiectiv atât membrii PDM, cât și ai blocului ACUM sau ai PSRM”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit președintelui fracțiunii, Pavel Filip, anterior blocul ACUM s-a pronunțat pentru un procuror european, care ar putea fi soluția crizei în care este sistemul de justiție, iar PDM este gata să susțină această inițiativă.

„Suntem gata să oferim blocului ACUM voturile necesare pentru numirea unui procuror european”, a declarat Pavel Filip.

Reclame

Liderul democraților a mai spus că, deși în campania electorală blocul ACUM a promis alegerea unui procuror european, ajuns la guvernare, blocul ACUM și PSRM și-au partajat între ei Procuratura și CNA-ul.

„Procuratura a ajuns un instrument în mâinile actualei guvernări și deja este clar pentru toată lumea că dosarele din ultima perioadă au fost deschise la comanda actualilor guvernanți”, a subliniat Pavel Filip.

În ședința de astăzi, 4 octombrie, Fracțiunea Partidul Democrat din Parlament a propus includerea în ordinea de zi a proiectului de lege care propune numirea unui procuror european în fruntea Procuraturii Generale. Propunerea nu a fost acceptată.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.