FMI a alocat R. Moldova o nouă tranșă de 46,1 milioane de dolari

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a alocat o nouă tranşă în valoare de 46,1 milioane de dolari SUA Republicii Moldova, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Despre acest lucru anunţă, într-un comunicat de presă, Ministerul Finanţelor.

reuters.com

Potrivit sursei citate, din această sumă, circa 27,5 milioane de dolari SUA sunt pentru susţinerea bugetului de stat al Republicii Moldova.

Prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie 2019, în sumă totală de 30,7 milioane dolari SUA, dintre care 18,4 milioane dolari SUA (mecanismul de finanţare EFF – Extended Fund Facility), bani destinaţi pentru susţinerea bugetului de stat al Republicii Moldova. Restul sumei, în valoare totală de 15,4 milioane dolari SUA, a fost debursată la data de 30 septembrie, anul curent. Din această sumă, 9,1 milioane dolari SUA (mecanismul de finanţare ECF – Extended Credit Facility) sunt pentru susţinerea bugetului de stat.

Amintim că, pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internaţional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178.7 milioane dolari SUA este acordat ţării noastre în tranşe.

Până în prezent din contul programul de finanţare existent au fost debursate surse destinate susţinerii bugetului de stat în sumă totală de 91,4 milioane dolari SUA.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.