Reformele în justiție înseamnă preluarea controlului asupra domeniului, opinii

Reformele pe care fiecare guvernare vine să îl facă în sectorul justiției înseamnă, în realitate, înseamnă preluarea controlului asupra domeniului. Magistrații nu au nevoie de control politic asupra lor, ei au nevoie de lege și de independență pentru a-și face meserie. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Forum” de la postul Vocea Basarabiei de către fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș și avocatul Victor Panțâru, transmite IPN.

glsa.ro

„În momentul în care se enunță necesitatea unei reforme, trebuie să se enunțe, în primul rând, problemele”, spune Victor Panțâru. Potrivit avocatului, reforma administrativă în justiție s-a făcut relativ recent și acela a fost un pas greșit având în vedere că accesul către instanță s-a îngreunat.

Reclame

În opinia avocatului, actualmente judecătorii au început să nu aibă încredere în organul lor de administrare care este Consiliul Superior al Magistraturii. Respectiv, judecătorii nu se simt protejați de CSM, lucru considerat negativ.

Fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș susține că în Republica Moldova se formează opinia publică referitor la justiție în jurul unor dosare de rezonanță care se referă la sume mare de bani, în care sunt implicate televiziuni, troli etc. care se năpustesc asupra judecătorilor. În plus, ar exista și justiție televizată. Victor Pușcaș spune că în Republica Moldova aproximativ 20% din populație crede în justiție, în timp ce în statele europene, gradul de încredere este, în medie, de 4,5%.Categorii:Opinii

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.