Un candidat a fost exclus din cursa pentru primăria capitalei

Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel și l-a exclus vineri, 11 octombrie 2019, pe candidatul independent Ruslan Codreanu din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Informația a fost oferită pentru IPN de Ruslan Codreanu, care a precizat că mai mulți colegi îl îndeamnă să organizeze proteste împotriva deciziei de a fi exclus.

Ruslan Codreanu

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ruslan Codreanu a menționat că ședința CSJ în care magistrații au dat dreptate Comisiei Electorale Centrale a avut loc cu ușile închise. „Se simt schimbările în Moldova! Folosim resursele administrative. Eliminăm candidații incomozi prin mijloace judiciare. Și anulăm 797 de oameni și decizia acestora de a vrea altceva”, a scris Ruslan Codreanu.

Pe 26 septembrie, Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău a refuzat să îl înregistreze în cursa electorală pentru Primăria capitalei pe Ruslan Codreanu. Cu 6 voturi „pentru” și 4 abțineri, membrii CECEC au invalidat 1200 din cele 10454 de semnături prezentate de Ruslan Codreanu.

Pe 9 octombrie, motivele care au stat la baza neînregistrării în cursa electorală a lui Ruslan Codreanu au fost anulate de Curtea de Apel. Ruslan Codreanu a depus atunci la Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău dispoziția Curții de Apel și cererea de înregistrare în cursa electorală, însă CECEC a contestat decizia CA a CSJ.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.