Camere de supraveghere în secțiile de votare, la alegerile de duminică

Potrivit CEC, acest sistem nu are conexiune la reţeaua internet, este funcţional şi activ doar în ziua votării, va fi pornit în momentul demarării operaţiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secţiei de votare (sigilarea urnelor de vot, verificarea existenţei listelor electorale, buletinelor de vot, ştampilelor) şi oprit până la intrarea în secţia de vot a primului alegător. Ulterior, va fi repornit în momentul în care va fi încheiat procesul de votare şi va rămâne în funcţiune pe parcursul numărării şi totalizării voturilor, după care va fi închis.

Acest sistem reprezintă o măsură suplimentară de securizare şi asigurare a transparenţei procesului de votare, a operaţiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale. Totodată, sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă şi al votării la locul aflării alegătorului.

Reclame

Comisia reiterează că montarea camerelor video în secţiile de votare nu va compromite secretul votului. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea şi soluţionarea lor.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.