Premieră pentru Moldova: La Orhei a fost deschisă o grădiniță cu bazin și cameră salină

Prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și piscină, a fost dată în exploatare sâmbătă, 19 octombrie, la Orhei. Acest proiect inedit și unic în Republica Moldova a fost realizat la grădinița Nr.6 din Orhei, instituție care nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani.

orhei.md

Grădinița de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special respiratorii. Astfel, instituția dispune de camere saline, bazine, sală de sport, dar și specialiști calificați.

Instituția preșcolară se află în sectorul Bucuria. Are 6 grupe cu capacitatea de 150 de locuri dar la moment sunt instituționalizați 130 de copii. Grădinița are 20 de angajați, dintre care 8 educatori, un conducător muzical, iar în curând vor fi angajați un logoped și un psiholog pentru copii.

Renovarea grădiniței face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a învățământului preșcolar la Orhei. Anterior, în localitate a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, la fel un proiect unic pentru țara noastră. Aici, modernizarea edificiului a avut loc în timp record, iar copiii se bucură de cele mai bune și mai deosebite condiții, inclusiv trotuarul din jurul clădirii este dotat cu sistem de încălzire, ceea ce împiedică accidentele pe gheață în condiții de iarnă. Proiectul presupune reparația capitală a tuturor celor șapte grădinițe din oraș.

Anterior, administrația publică locală din Orhei a schimbat radical și modul de alimentare a copiilor în grădinițe, care în prezent servesc masa în baza unui sistem de tip catering, iar bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și sub controlul constant al specialiștilor care verifică atent calitatea alimentelor.

Pentru a evita penuria de cadre, administrația publică locală Orhei a oferit și un adaos lunar de 1.000 de lei angajaților din grădinițe.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.