Un deputat ACUM acuză PSRM de spălare de bani proveniți din străinătate

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniţă, a adresat o scrisoare Procuraturii Generale prin care solicită să verifice provenienţa banilor utilizaţi de PSRM în campania alegerilor prezidenţiale din 2016. La această solicitare au semnat şi deputaţii ACUM, Lilian Carp şi Octavian Ţîcu.

Iurie Reniță

„Domnule procuror general, prin prezenta, vă remitem spre examinare materialele care scot la iveală un şir de acţiuni vădit ilegale de spălare de bani, cu implicarea unor persoane fizice şi juridice, afiliate Partidului Socialiştilor. Din investigaţiile Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor rezultă că începând cu anul 2016 mai multe persoane fizice şi entităţi juridice din ţară au participat activ într-o schemă de spălare a banilor în proporţii deosebit de mari, cu o provenienţă necunoscută, prin intermediul unor companii off-shore înregistrate în Bahamas şi care ulterior au fost utilizaţi pentru finanţarea campaniei electorale a PSRM”, a declarat deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniţă.

Reclame

„Ţinând cont de competenţele Procuraturii, solicităm să verificaţi minuţios toate fapte descrise în materialele anexate şi să întreprindeţi măsurile ce se impun pentru asigurarea securităţii statului şi efectuarea justiţiei, având ca scop combaterea corupţiei, protejarea sistemului naţional, financiar-bancar, financiar-nebancar, precum şi apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor, precum şi ale statului”, a precizat Iurie Reniţă.

Contactat telefonic, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiştilor, Irina Astahova a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi că fracţiunea parlamentară a PSRM va analiza această solicitare înaintată de Reniţă în cadrul unei reuniunii a formaţiunii, după care va veni cu o reacţie.

Deocamdată, Procuratura Generală nu a reacţionat la solicitarea făcută de deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniţă.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.