Alocațiile pentru persoanele cu dizabilități ar putea fi mărite

Alocaţiile pentru persoanele cu dizabilitate severă, dar şi a cuantumului pensiei de urmaş pentru copii ar putea fi mărite. Un proiect în acest sens este supus dezbaterilor inclusiv cu organizaţiile de profil.

Documentul are menirea de a exclude acele diferenţieri, care nu permit acum protecţia în mod egal a persoanelor cu dizabilitate severă. De exemplu, oamenii care au obţinut acest statut pe parcursul vieţii, şi nu de la naştere, nu pot beneficia de ajutor din partea statului, similar cu cel al persoanelor cu dizabilitate din copilărie. Pentru a elimina inegalitatea, a fost propusă modificarea Legii privind sistemul public de pensii, afirmă consilierul prezidenţial, Viorica Dumbrăveanu.

Reclame

O altă modificare legislativă îi vizează pe copiii care şi-au pierdut întreţinătorul. Acum, ajutorul pentru copii fără părinţi este diferit, de la caz la caz. Astfel, unii copii primesc o pensie mai mică, în comparaţie cu alţii, chiar dacă părţinii au contribuit cu plăţi sociale la buget.

Viorica Dubrăveanu spune că, în procesul de elaborare a iniţiativelor, s-a ţinut cont şi de părerea persoanelor vizate. Iniţiativele de majorare a alocaţiilor vor fi transmise, în curând, Parlamentului, pentru examinare şi adoptare.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.