CEC a sesizat Procuratura Generală în privința unui caz de votare multiplă

Comisia Electorală Centrală a sesizat Procuratura Generală în privinţa unui caz de votare multiplă la Soroca, în cadrul scrutinului din 20 octombrie. Este vorba despre un bărbat care a votat de două ori.

cec.md

Potrivit secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, bărbatul a mers iniţial la secţia de votare, unde şi-a exprimat dreptul la vot, prezentând buletinul de identitate.

Reclame

Mai apoi, a mers la Spitalul Raional, unde era internat pe motive de sănătate şi unde a votat, a doua oara, la urna mobilă. Votarea multipla este interzisă prin lege şi se pedepseşte penal.

De asemenea, se sancţionează utilizarea buletinelor de vot şi a actelor de identitate false. Pentru aceste abateri, Codul Penal prevede amenzi de până la 37 de mii de lei sau închisoare de până la doi ani.

„Acelaşi cetăţean a mers la spitalul raional unde a fost internat pe anumite motive, când s-au prezentat funcţionarii electorali pentru a asigura dreptul de vot al cetăţenilor, care se aflau internaţi în spital şi-a permis să voteze repetat. Acest fapt a fost identificat în moment ce funcţionarii s-au întors la secţia de votare şi a introdus datele acestuia în sistemul informaţional de alegeri”, a spus Maxim Lebedinschi.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.