Rusia declasifică o notă a KGB-ului despre „tovarășul Putin”

Un element „conştiincios şi disciplinat”, atestă KGB-ul cu privire la comportamentul considerat exemplar al tânărului Vladimir Putin, actualul preşedinte al Rusiei, care provine din cadrul serviciilor secrete sovietice, într-o notă declasificată într-o expoziţie la Sankt Petersburg, relatează AFP.

Vladimir Putin. Foto: Sputnik / Sergey Guneev

”Tovarăşul Putin îşi îmbunătăţeşte neîncetat nivelul ideologic şi politic. El participă activ la formări ale partidului”, se arată în document, publicat joi, sub formă de fotografie, în presa rusă.

Reclame

Această fişă de evaluare, redactată undeva între sfârşitul anilor ’70 şi începutul deceniului ’80, face parte dintr-o expoziţie de documente declasificate, deschisă până la 20 decembrie la Arhivele guvernamentale ale documentelor istorice şi politice de la Sankt Petersburg, a confirmat pentru AFP directorul Vladimir Taradin.

Potrivit acestei note, tânărul Putin, care ”face parte din Tineretul Comunist din 1975”, a primit ”felicitările şefilor săi” de la KGB ”pentru buna organizare a muncii sale şi rezultatelor sale”.

Textul, bătut la maşină, provine din arhivele Partidului Comunist local. El menţionează de asemenea succesel sportive ale lui Vladimir Putin, care a câştigat în 1975 un camionat de judo la Leningrad, numele Sankt Peterburgului în perioada sovietică.

Născut la Leningrad în 1952, actualul preşedinte rus, în vârstă de 67 de ani, a intrat la sfârşitul anilor ’70 în rândul temutului KGB, după ce a obţinut diploma în drept.

În post în Germania de Est până la implzia URSS la începutul anilor ’90, el a lucrat apoi la Primăria de la Sankt Petersburg, a condus FSB-ul – succesorul KGB -, după care a înceout o ascensiune-fulger care l-a condus în 1999 la şefia Guvernului, iar apoi la preşedinţie în 2000.

News.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.