Boris Johnson și-a cerut scuze că nu a putut realiza Brexitul

Boris Johnson şi-a cerut scuze duminică că nu a putut realiza Brexitul pe 31 octombrie, aşa cum promisese şi a susţinut acordul său de ieşire din Uniunea Europeană criticat de Donald Trump, potrivit AFP.

Boris Johnson. Foto: Guliver/GettyImages

Întrebat de o jurnalistă de la Sky News dacă şi-ar cere scuze în faţa membrilor Partidului Conservator pentru că nu şi-a ţinut promisiunea, Johnson a răspuns „bineînţeles”.

Reclame

Ajuns la putere în iulie, promiţând Brexitul „oricât ar costa” pe 31 octombrie, Boris Johnson a jurat că ar prefera să fie mai degrabă „mort pe fundul unei gropi” decât să ceară o nouă amânare.

Dar el a trebuit să facă un pas înapoi şi să ceară un nou termen până la 31 ianuarie, acordul său negociat cu Bruxellesul nereuşind să treacă de Parlament.

Şeful guvernului britanic şi-a exprimat duminică „profundele sale regrete”.

Liderul conservator l-a criticat de altfel pe preşedintele american Donald Trump, prietenul şi aliatul său, care a apreciat joi la postul de radio britanic LBC, că acordul negociat cu Uniunea Europeană nu ar permite încheierea „unui acord comercial cu Regatul Unit”.

„Nu doresc să-l denigrez pe preşedinte, dar în această privinţă el comite o eroare evidentă. Oricine priveşte acordul nostru poate constata că este un acord excelent”, a declarat Boris Johnson.

Boris Johnson a mai declarat că el nu vede „niciun motiv” pentru a prelungi perioada de tranziţie după Brexit dincolo de data prevăzută în decembrie 2020, apreciind că negocierile comerciale „ar trebui să fie extrem de simple”.

News.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.