Năstase, cu ochii în soare. Cariera sa politică va fi pusă sub un mare semn de întrebare, analist politic

Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când capitala ajunge pe mâna forţelor de stânga. Asta după ce candidatul Partidului Socialiştilor a acumulat cele mai multe voturi în turul doi al alegerilor locale din municipiul Chişinău, cu circa 11 mii de voturi mai mult decât candidatul blocului ACUM, liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase. Captură video: tv7.md

Acest lucru s-a întâmplat pentru că Andrei Năstase a avut o campanie slabă, faţă de Ion Ceban, a spus analistul politic Anatol Ţăranu în cadrul unei ediţii speciale la TVR Moldova.

Reclame

„Năstase a avut o campanei foarte slabă, pe fundalul unei campanii foarte bune pe care a avut-o Ceban, care a avut o acoperire tehnologică excelentă. El (Ion Ceban) aproape că nu a făcut gafe, spre deosebire de Năstase. Năstase a făcut o campanie electorală amatoricească şi plus la toate, această campanie s-a pliat pe o dezamăgire în creştere pe partea dreaptă a eşichierului politic”, a declarat Anatol Ţăranu.

În contextul în care Năstase pierde lupta pentru şefia capitalei, analistul politic spune că, „carierea politică a acestuia va fi pusă sub un mare semn de întrebare”.

„Poate nu cariera în sensul larg al cuvântului, dar postura lui de unul din liderii ai scenei politice din Republica Moldova. După această pierdere, el va avea probleme foarte serioase ca să se afirme ca şi lider”, a spus Ţăranu.

Reclame

De asemenea, fostul candidat la alegerile din municipiul Chişinău, Octavian Ţîcu, spune că „marea problemă este că Andrei Năstase nu înţeles că nu reprezintă alternativa pentru Chişinău”.

De cealaltă parte, fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, care în turul doi al alegerilor şi-a declarat susţinerea pentru Andrei Năstase, spune că acum este uşor să aruncăm toate pietrele în blocul ACUM, însă altă soluţie nu era.

Amintim că Andrei Năstase încă nu a venit cu o reacţie sau cu un comentariu, după rezultatele preliminare ale alegerilor din municipiul Chişinău.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.