Pavel Filip: Blocul ACUM a reușit o „performanță istorică”

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că blocul ACUM a reuşit o „performanţă istorică”, oferind municipiul Chişinău forţelor de stânga. Totodată, Filip consideră că Chişinăul a fost pierdut din cauza greşelilor din ultimile luni ale forţelor de dreapta.

Pavel Filip. Foto: gov.md

„În ceea ce priveşte rezultatele pentru Chişinău din păcate Blocul ACUM a reuşit o performanţă istorică, a dăruit în premieră de la independenţă în coace Capitala forţelor de stânga. Chişinăul a avut mereu alegători preponderent de orientare proeuropeană. Dacă chiar şi ei au decis să aleagă un primar de cealaltă parte a baricadei, acest rezultat trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei din blocul ACUM. Oamenii au spus clar că sunt dezamăgiţi de actualul Guvern care nu a înaintat niciun proiect pentru cetăţeni. Blocul ACUM ar trebui să facă o analiză şi să înţeleagă care din acţiunile lor au dus la pierderea Capitalei. Regret că aşa politicieni discreditează valorile europene atunci când se declară europeni, dar prin faptele lor spun contrariul”, a declarat pavel Filip.

Pavel Filip a mulţumit tuturor alegătorilor şi a spus că partidul pe care îl conduce a biruit în aceste alegeri.

„Am câştigat 30 la sută dintre primarii. Avem 262 de primari. Suntem partidul cu cel mai mare număr de primari, pe care l-am obţinut în acest an. Am demonstrat că PD este o construcţie autentic politică ce se bazează pe structuri locale puternice”, a mai spus liderul PD.

Amintim că în urma procesării a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban (PSRM) a obţinut 52,39%, în timp ce Andrei Năstase (ACUM) – 47,61%.

InfotagCategorii:Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.