Vama a încasat peste 2 miliarde de lei în octombrie

În luna octombrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 115 mil. lei, cu circa 100 de mil. de lei mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 55.631 de declarații vamale.

customs.gov.md

Totodată, veniturile colectate de Vamă în primele 10 luni ale acestui an se cifrează la circa 18,5 miliarde de lei, în creștere cu peste 1,1 miliarde de lei față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

Reclame

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 722 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 422 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.496.459 de lei.

În luna octombrie, fluxul unităților de transport a constituit 406.759 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 84.405 și respectiv, 63.568 de traversări.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.