Câți bani au fost transferați în R. Moldova în ultimele luni

În al treilea trimestru al anului curent, volumul transferurilor bancare de mijloace băneşti din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit, recalculat în dolari, 314,71 milioane de dolari. 83,1% din transferuri au fost efectuate prin sisteme de remitere de bani, fără deschiderea conturilor bancare.

paginaderusia.ro

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, valoarea transferurilor s-a diminuat cu 0,2% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, când a constituit 315,46 milioane de dolari. Eliminându-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent, creşterea reală a transferurilor a constituit 2,2% la sută.

Reclame

Conform provenienţei geografice, transferurile din UE au înregistrat o pondere de 46,3%, în creştere cu 5,4 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trei al anului 2018. Transferurilor din CSI le-a revenit ponderea de 22,9%, în descreştere cu 6,1 puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Transferurile din alte state au constituit 30,8%, faţă de 30,1% în trimestrul trei 2018.

Ponderea transferurilor din Israel şi SUA a constituit 84,3% din totalul pe alte state.

În cadrul transferurilor din UE, transferurile din Italia au cea mai mare pondere (25,9%), acestea fiind urmate de transferurile din Germania (17,5%), Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (14,4%), Franţa (11,3%), România (3,5%) etc.

Transferurile din Rusia reprezintă 94,9% din totalul transferurilor din CSI.

TVR MoldovaCategorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.