Năstase a renunțat la fotoliul de primar general al Chișinăului

Primarul general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a semnat o dispoziție potrivit căreia Adrian Talmaci va exercita atribuțiile de primar general până la validarea mandatului lui Ion Ceban, ales în urma scrutinului din 3 noiembrie.

Andrei Năstase. Captură video: jurnaltv.md

Dispoziția a fost semnată întrucât, potrivit deciziei instanței de judecată, Andrei Năstase este primar al capitalei ales în urma scrutinului din 2018 și urmează să ocupe această funcție până la validarea mandatului noului edil. Ieri însă, Năstase a anunțat că în scurt timp își va relua activitatea de ministru al Afacerilor Interne, desemnându-l la șefia primăriei pe Adrian Talmaci.

Reclame

Talmaci, care este secretar interimar al Consiliului municipal Chișinău, a ocupat și până în prezent funcția de primar interimar al capitalei, după ce Ruslan Codreanu, cel care a asigurat interimatul funcției, a fost demis.

În urma alegerilor de duminică, 3 noiembrie, primar al municipiului Chişinău a devenit Ion Ceban. Pentru acesta au optat peste 52 la sută din locuitorii municipiului. Potrivit Codului electoral, Consiliul electoral de circumscripție prezintă procesele-verbale cu privire la rezultatele alegerilor către judecătoria de sector, iar instanța, în termen de 10 zile, confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor și totodată decide asupra validării mandatele consilierilor și primarilor aleși.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.