Deputat despre „bătălia pentru Procuratură” dintre Maia Sandu și Dodon

Deputatul Octavian Ţîcu propune iniţierea unui dosar pe numele lui Igor Dodon şi alegeri anticipate, ca soluţie la situaţia creată după iniţierea de către PSRM a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

Octavian Țîcu. Foto: stiri24.md

Într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, el a scris că situaţia poate fi salvată prin „votarea Comisiei anti-Dodon, trimiterea trădătorului în justiţie şi alegeri anticipate pentru toţi! Poate aşa mai salvăm aparenţele unui traseu european şi românesc, pentru care Blocul ACUM a fost susţinut la 24 februarie”, a scris Octavian Ţîcu.

Reclame

El a amintit că în luna august a avertizat că SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituţională, Ministerul Apărării, Ministerul Reîntregirii şi alte instituţii fundamentale ale statului au fost preluate de Dodon şi PSRM, că semnarea acordului cu PSRM este încălcarea angajamentelor din 21 februarie.

Totodată, Octavian Ţîcu a afirmat că pe 11 octombrie a înregistrat o Iniţiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acţiunilor de trădare de patrie comise de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, o iniţiativă pentru deconspirarea şi developarea tuturor ilegalităţilor comise de Igor Dodon şi PSRM atât în campania prezidenţială din 2016, cât şi în scrutinele ulterioare prin intermediul diferitor offshore-uri şi fundaţii – gen Bahamas, „Din suflet” a Primei Doamne, dar nu a urmat nicio reacţie din partea Blocului ACUM.

„ACUM cineva se consideră luptător pentru salvarea justiţiei şi constată că a ajuns „cuţitul la gâtul democraţiei” – pozadi Moskva, otstupati nekuda”, a comentat deputatul.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.