Dodon vrea să CEDEZE Aeroportul din Chișinău RUȘILOR, deputat din Alianța PSRM-ACUM

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică Chiril Moţpan, unul dintre liderii PPDA, parte a coaliției de guvernare PSRM – „ACUM”, susține că președintele Igor Dodon urmărește să-și impună controlul asupra Aeroportului Internațional Chișinău, unul dintre obiectivele strategice ale republicii noastre râvnit de Rusia.

a-tv.md

În contextul crizei politice de la Chișinău, provocată de partajarea de către componentele coaliției de guvernare a funcției de procuror general, Moțpan a scris pe pagina sa de Facebook că nu pot fi excluse interesele obscure inclusiv ale PSRM „de a prelua sub control instituțiile strategice ale statului, în primul rând Aeroportul Internațional Chișinău, dar și cel de la Mărculești”.

Reclame

Chiril Moțpan face trimitere la surse confidențiale, potrivit cărora PSRM și-ar dori să controleze și alte instituții-cheie ale statului.

„PSRM și-ar dori să-și mențină controlul asupra Armatei Naționale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și să preia Ministerul de Interne și alte instituții strategice pentru securitatea statului”, a scris Moțpan pe Facebook.

De menționat că și deputata Marian Tauber a declara într-un interviu pentru „Europa Liberă” că Igor Dodon ar avea interese financiare ca Aeroportul Internațional Chișinău să ajungă la ruși. „Dodon are interese personale – aeroportul urma să revină businessmanului Troţenko din Rusia, iar Dodon urma să primească din afacere 100 de milioane de euro”, declara Marina Tauber.

Recent presa de la Chișinău și din România au publicat materiale în care se spune că, după preluarea puterii de la Chișinău, în iunie 2019, Igor Dodon și PSRM ar promova interesele Rusiei (ale serviciilor secrete ruse) în preluarea AIC de la investitorul european Nahtaniel Philip Rothschild. Presa rusă a scris că unul miliardarul rus Roman Troţenko vrea AIC, iar rușii ar fi gata să propună proiecte tentate de modernizare a aerogării numai ca acesta să le revină lor. Dorința acestora, potrivit experților în securitate, se explică prin faptul că AIC poate deveni un cap de pod rusesc la frontiera UE și o platformă de control a Ucrainei. În plus, AIC este singura punte de acces a Rusiei în Transnistria după escaladarea, în 2014, a conflictului ruso-ucrainean, când Kievul a blocat accesul Moscovei în Transnistria.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.