Socialiștii vor guvern tehnocrat

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova /PSRM/ a anunţat astăzi că demarează procedura de formare a unui nou guvern tehnocrat.

moldova-suverana.md

Într-un comunicat emis de formaţiune se arată că decizia a fost luată după ce astăzi PSRM a constatat refuzul deputaţilor din Blocul ACUM de a menține coaliția de guvernare.

Reclame

„Ei s-au declarat categoric împotriva propunerii de a construi un nou guvern, după aceleași principii, cu aceeași viziune de guvernare, dar cu oameni noi, aleși prin consens. Insistența colegilor din ACUM pe formarea unui guvern similar celui demis, cu același premier este ridicolă. Nu putem reseta guvernul cu exact aceeași oameni care au dus la demiterea guvernului”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, alegerile parlamentare anticipate vor arunca țara în haos și vor fi distructive economic, mai ales în ajunul sezonului rece. „PSRM va susține inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, de a fi creat un guvern minoritar, format din tehnocrați, care să asigure buna dezvoltare a Republicii Moldova. În acest sens, vom deschide un câmp de dialog cu toți deputații și cu toate fracțiunile parlamentare, pentru a identifica formula optimă pentru învestirea unui astfel de guvern tehnocrat”, se mai anunţă în comunicat.

PSRM a reiterat că formaţiunea nu va face coaliţie cu alte fracțiuni din Parlament.

Criza politică de la Chişinău a fost declanşată marți, 12 noiembrie, după ce cu votul a 63 de legislatori a fost demis prin moţiune de cenzură Cabinetul de miniştri condus de Maia Sandu.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.