Năstase: Ceea ce s-a întâmplat constituie o lovitură de stat

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase spune că regretă faptul că nu s-a făcut uz de declarația pe care a adoptat-o Parlamentul în luna iunie cu privire la starea de captivitate a statului pentru a curăța instituțiile statului. Potrivit lui, în baza acestei declarații se putea recurge la instrumente legislative pentru a schimba situația în mai multe instituții.

Andrei Năstase. Captură video: tv7.md

Politicianul a adus drept exemple Consiliul Audiovizualului, Consiliul Concurenței și alte instituții. „Regretul meu este că nu am umblat la Consiliul Concurenței cu măsuri chirurgicale bazate pe hotărârea Parlamentului cu privire la starea de captivitate și la alte instituții reglementatoare. Nu am umblat cu același bisturiu la justiție, Procuratură pentru că nu am avut suficientă susținere în această majoritate”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Reclame

În opinia lui Andrei Năstase, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile constituie o lovitură de stat, bazându-se pe rapiditatea cu care s-a produs demiterea Guvernului și numirea unui executiv nou, pe protagoniștii care se regăsesc în noua garnitură a cabinetului de miniștri, dar și pe încălcarea unor proceduri. „Am făcut o afirmație pe care mi-o asum totalmente. Așa consider eu că s-a întâmplat în momentul de față. Deciziile o să le iau în funcție de circumstanțe”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA consideră că actualul Guvern nu este unul tehnocrat, așa cum îl prezintă președintele Igor Dodon, pentru că este constituit din oameni care s-au aflat în imediata apropiere a șefului statului. „Chicu este un simplu oportunist, care se pare că nu știe despre ce vorbește atunci când îl consiliază pe Dodon pentru că în toată această perioadă, din sursele de care dispun eu, l-a tot consiliat pe Dodon că poate fi răsturnat Guvernul care a dezghețat finanțările externe, care a inițiat niște procese de reformare, de demantelare a schemelor din cadrul economiei naționale, a schemelor de contrabandă”, a declarat Andrei Năstase. Politicianul este de părere că actualul executiv va folosi proiectul Legii bugetului elaborat de fostul cabinet de miniștri.

Joi, 14 noiembrie, Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.